UDI vil gi de 500 første asylsøkerne som melder seg frivillig til å reise ut av landet


28 Sep
28Sep

UDI vil gi de 500 første asylsøkerne som melder seg frivillig til å reise ut av landet

 

UDI vil gi de 500 første asylsøkerne som melder seg frivillig til å reise ut av landet 10.000 kroner ekstra. Målet er å få fortgang i returene. Ordningen gjelder fra og med i dag

 Vi skal stimulere flere til å reise tilbake frivillig gjennom å betale de litt mer penger, som de får med seg når de reiser ut. Det vil spare oss for mye penger, for det er kostbart å ha folk i mottak, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

– Norge vil spare penger

En av årsakene til at UDI øker pengestøtten til dem som returnerer frivillig er at det sitter langt flere enn normalt rundt omkring på landets mottak.

Det er også mange som ikke har krav på beskyttelse og som etter alle solemerker kommer til å få avslag. Da er det bedre for oss å stimulere til å reise tilbake, gjennom å bruke litt mer penger på det. Totalt sett vil Norge spare på dette, sier Listhaug.

 Får med seg 30.000 på vei ut av Norge

– De kan ikke ha oversittet utreisefristen. Hvis de søker om assistert retur og er blant de 500, så vil de få mer seg 10.000 kroner ekstra på veien. De vil få 30.000 kroner i stedet for 20.000 kroner, sier avdelingsdirektør Camilla Wilberg i UDI.

 Hva er det dere ønsker å oppnå med dette?

– Vi ønsker at de som har kommet til Norge med urealistiske forventninger i forhold til å få opphold her kan komme hjem så raskt som mulig og starte på etableringen av livet der. Jo raskere man gjør det, jo enklere er det å reetablere seg i hjemlandet, sier Wilberg.

Ordningen vil bli markedsført via skjermer og plakater rundt omkring i 31 kommuner landet rundt.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug håper mer penger frister flere til å reise ut av landet.

KILDE: NRK

Kommentarer
* E-postadressen vil ikke bli publisert på hjemmesiden.