Tunisiske fiskere hindrer anti immigrant skipet C-Star-dokking i Nordafrikanske kysten


13 Aug
13Aug

Tunisiske fiskere hindrer anti immigrant skipet C-Star-dokking i Nordafrikanske kysten

Tunisisk havn offisiell: "Vi la racister her? Aldri'

Tunesiske fiskere har stoppet en anti-migreringsbåt fra docking, og hevdet at aktivistene er "rasister" og truer innvandrernes liv.


C-Star, befraktet av alt-rett fransk gruppe Génération Identitaire, fikk ikke lov til å kaste i Zarzis på den tunisiske kysten.


Båten må nå prøve en annen port lenger nordpå som det angivelig trenger forsyninger.

Det er minst vi kan gjøre gitt det som skjer i Middelhavet, sier Chamseddine Bourassine, leder av den lokale fiskernes organisasjon.


"Muslimer og afrikanere er døende."


En portoffisient som ønsket å være anonym, sa: "Vi slår inn racister her? Aldri


Menneskerettige grupper sier at alle forsøk på å blokkere innvandrerbåter fra docking i europeiske havner eller tvinger dem til å vende tilbake til Libya - som C-Star forsøker - kan være ulovlig i henhold til folkeretten, og potensielt føre til at folk dør til sjøs.


GI økte nesten 200.000 dollar for å starte C-Star for å "forsvare Europa" fra innvandrere, og har dokumentert sin operasjon på sosiale medier, legger inn videoer med intervjuer av de unge mannlige besetningsmedlemmene fra Tyskland, Frankrike og Italia og andre EU-land.


De ble rådet til ikke å dokke i Hellas eller Sicilia for frykt for protester. De fulgte kort redningsbåt Aquarius, operert av SOS Mediterranée, utenfor kysten av Libya.


De hevder at de ønsker å "redde liv", men har også lagt inn video-railing mot innvandrere som, tror de, ville ødelegge den "europeiske" livsstilenGruppen hevdet at menneskehandlere ikke jobber med statlige organisasjoner og smugler folk over vann for penger.


Båten er drapert med bannere på engelsk og arabisk som leser: "Du vil ikke gjøre Europa hjemme!"


I forrige uke protesterte det tunesiske forumet for økonomiske og sosiale rettigheter til C-Star-dockingen i tunisiske havner og oppfordret regjeringen til ikke å samarbeide med sine medlemmer.


Over 10 000 mennesker har dødd mens de forsøker å krysse Middelhavet de siste tre årene.


Amnesty International har nylig anklaget EU for å forlate redningsoperasjoner opp til veldedige organisasjoner.


De italienske myndighetene har også truet med å blokkere utenlandske båter som bringer innvandrere til havnene sine etter å ha klaget over at de ble tvunget til å ta på seg majoriteten av byrden uten hjelp fra andre EU-land.


Omkring 60 000 innvandrere er tatt til Italia siden begynnelsen av 2014


Den bevegelige C-Star-bevegelsen har tiltrukket seg som tidligere LBC-radioprogrammer Katie Hopkins, som gikk ombord på båten for å prøve å blokkere innvandrere på vegne av Daily Mail i forrige måned.


Hun skrev i en 2015-kolonne for Solen at hun ville bruke "gunships" i stedet for å utløse redningsbåter for å målrette "cockroaches" som ønsket å krysse havet.


"Nei, jeg bryr meg ikke," sa hun. "Vis meg bilder av kister, vis meg kroppene som flyter i vann, spille fioler og vise meg tynne folk som ser trist ut. Jeg bryr meg fortsatt ikke. "

Kommentarer
* E-postadressen vil ikke bli publisert på hjemmesiden.