Sylvi Listhaug sier at man må stå sammen mot rasisme og ekstremisme.


28 Sep
28Sep


Sylvi Listhaug sier at man må stå sammen mot rasisme og ekstremisme.

Debatten hadde vært sunnere om vi faktisk hørte på hverandre og heller stod sammen mot renspikket rasisme og ekstremisme, for dette finnes i Norge i dag, sa integreringsministeren.

Onsdag var Den nasjonale integreringskonferansen. Flere statsråder var til stede, blant annet statsminister Erna Solberg og integreringsminister Sylvi Listhaug.

Årets konferanse handlet om arbeid og integrering. Temaene var flere, men netthets var noe både statsministeren og integreringsminister slo hardt ned på.

Jeg mener det er på tide at den offentlige debatten blir mer konstruktiv. Jeg vil derfor oppfordre alle til å opptre på sosiale medier og nettsteder som de ville ha gjort i møte med mennesker, sa Listhaug under sin tale.

Fokus på unge med innvandrerbakgrunn

Det har den siste tiden vært skrevet om flere unge med innvandrerbakgrunn som har opplevd hets på nett for å ha uttalt seg i det offentlige.

En av dem er leder i Grorud AUF Anujan Kathir (17). Aftenposten møtte ham etter å ha blitt møtt med rasisme og drapstrusler på nettet etter et NRK-intervju på valgnatten.

– Jeg ble kalt en landsforræder. De sa at jeg ikke var norsk, selv om jeg er født og oppvokst her. Mange kalte meg en muslimfaen og IS-terrorist, men jeg er ikke engang muslim, fortalte ungdomspolitikeren til Aftenposten den gang.

Han sa videre at moren hans gråt da hun leste kommentarene som var skrevet om han.

Under konferansen fortalte Listhaug at hun hadde forståelse for moren til Kathir.

             Statsministeren er tydelig på hvorfor dette er et tema de velger å fokusere på i årets konferanse.   

– Det vi så som var vellykket under denne valgkampen var at unge med innvandrerbakgrunn tar til ordet og deltar i debatten. De skjeller gjerne meg eller Sylvi ut, men de opplever at demokratiet er deres. Da skal de ikke skremmes til taushet. Dette vil føre til at hat og ekstremisme øker, sier Solberg.


Integreringsministeren mener også er viktig å ikke beskylde andre for å hate på grunn av hudfarge eller etnisitet..

KILDE: NRK

Kommentarer
* E-postadressen vil ikke bli publisert på hjemmesiden.