Norge og andre EU land returnerer et lite antall asylsøkere til Hellas


28 Aug
28Aug


Tyskland, Storbritannia, Storbritannia, Frankrike, Nederland og Norge begynner prosessen med å returnere  et lite antall asylsøkere til Hellas.

Ifølge tyske tjenestemenn sendte Tyskland "ca 400" søknader.
Kilder i den greske regjeringen rapporterte også at Storbritannia (Storbritannia), Frankrike, Nederland og Norge også ba om tilbakelevering av asylsøkere til Hellas.
Den greske innvandringsministeren Yannis Mosalas fortalte vaktmesteren at den første bølgen av returpersoner forventes å ankomme snart.
Ifølge Dublin-forordningen, utstedt av EU-stater, må flyktninger søke om asyl i det første europeiske landet for å ankomme.
Hvis de forlater landet uten samtykke, kan de bli returnert.
I løpet av de siste fem årene har Tyskland og andre land ikke returnert asylsøkere til Hellas i henhold til Dublinloven på grunn av ugunstige forhold for flyktninger i Hellas.
Men i desember, i desember 2016, sa EU at staten kunne begynne retur av flyktninger som ankom i Hellas den 15. mars 2017 og alle de som kom etter denne datoen.
Den forventede avkastningen til Hellas vil være den første i sitt slag siden 2011.
Kritisert Salinia Strox (Salinia Stroux) fra flyktningstøtteorganisasjonen i Egeerhavet regionen, den tyske beslutningen, og sa: "Det er utenkelig at et land som Tyskland, der mange av de tomme leirene på grunn av antall ankomster minkende, ber folk tilbake til Hellas."
Hun sa: "De kan ikke hevde at antallet flyktninger er for stor og ikke klar til å motta flere av dem, i en tid når det er nødvendig å ta dem er ledige, og er klar til å motta flyktninger, men de er tomme selv om den tyske delstaten dekket gjennomført og betalt på forhånd."

kilde : guardian 


Kommentarer
* E-postadressen vil ikke bli publisert på hjemmesiden.