Listhaug vurderer å nekte predikanter og radikale islamister adgang til Norge


07 Aug
07Aug

Hatpredikanter og imamer med ekstreme holdninger bør ikke få komme inn i Norge, mener Sylvi Listhaug (Frp).

integrering- og innvandringsministeren vurderer å lage en liste over predikanter som ikke vil få adgang til riket, slik det er gjort i Danmark.

fra venstre side    statsråd listhaug sammen med  innvandringsminister fra Danmark inger

Innvandrings- og integreringsministeren vurderer å lage en liste over predikanter som ikke vil få adgang til riket, slik det er gjort i Danmark.

– De går foran med et godt eksempel, sier Listhaug, som mandag møtte Danmarks utlending-, integrerings- og boligminister, Inger Støjberg fra det danske partiet Venstre.
De to ministrene dro blant annet til Trandum utlendingsinternat på Gardermoen for at den danske ministeren skulle få lære mer om hvordan Norge greier å returnere flere flyktninger og asylsøkere enn andre europeiske land.

Danmark satte for tre måneder siden seks kjente islamistiske religiøse ledere, blant annet fra Saudi-Arabia og Syria, på lista over forkynnere som har fått innreiseforbud, foreløpig for to år. I tillegg er den omstridte amerikanske kristne pastoren Terry Jones ført opp på lista.

listhaug har i de siste dagene delta i en islamsk konferanse om islam og islamske regler for ungdommer og fikk mye kritikk for talen som hun holdt foran mange muslimske ungdommer 

Kommentarer
* E-postadressen vil ikke bli publisert på hjemmesiden.