Listhaug ikke har noen befatning med avgjørelsene i enkeltsaker men hun reagerer på Laila saken


26 Sep
26Sep

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug mener det er helt nødvendig å komme til bunns i 


hvordan Norge kunne sende Leila Bayat tilbake til Iran, hvor hun var blitt dømt til 80 piskeslag.

Laila saken får integrering og innvandring minister sylvi listhaug til reagere på et facebook innlegg på sin side etter TV 2 rapport om Laila saken

En iransk kvinne ble returnert til Iran etter avslag på asylsøknad i Norge. Denne uken ble hun angivelig straffet med 80 piskeslag.

Leila fikk avslag på asylsøknaden fordi Utlendingsnemda (UNE) mente hun hadde fabrikkert dommen. De mente det var trygt å sende henne tilbake til Iran Leila Bayat (36) kom til Norge i 2009.

Vedtaket er fattet. Utlendingsnemda (UNE) vil kaste Laila ut av Norge.

Med seg hadde hun en dom som sa at hun ville få 80 piskeslag hvis hun reiste tilbake til hjemlandet Iran.    

Bayat fikk imidlertid avslag på asylsøknaden i Norge og ble returnert tilbake til Iran 8. mars i år. Dommen skal ha blitt effektuert med 80 piskeslag i Teheran tirsdag denne uken, ifølge TV2 , som var de første til å omtale saken. Saken har også blitt omtalt av  Iran Human Rights, Utrop og NRK.

- Begrunnelsen fra norske myndigheter for å avslå asylsøknaden, har vært at dokumentasjonen og historien hun presenterte i asylsøknaden var fabrikkert. En iransk menneskerettsadvokat, som har fått opphold i Norge, har verifisert at papirene hennes er ekte, sier leder for Iran Human Rights, Mahmood Amiry-Moghaddam, til Nettavisen

I en kommentar til TV 2 onsdag kveld sier UNE at de undersøker saken:

«UNE har ikke fått noen informasjon eller dokumentasjon på det som nå hevdes, men har spurt ambassaden i Teheran om de vet noe eller kan finne ut noe.»

en video som ble lagt ut på tv 2  viser laila når hun snakker på video samtale med vinnene hennes i Norge og hun forklarte hva som skjedde med henne men til slutt sa laila jeg kan ikke stå på beina det var veldig vondt jeg håper at de i Norge at de  forstår hva de har gjort med meg.

Kommentarer
* E-postadressen vil ikke bli publisert på hjemmesiden.