Innstramming asylrett og asylsøknaden kan føre til fengsel


20 Jul
20Jul

Belgia

Innstramming asylrett og asylsøknaden kan føre til fengsel

Den belgiske regjeringen forbereder seg på å ta i bruk fire europeisk lovgivning om innvandring. Søker en mulighet der myndighetene til å innføre en rekke nye lover, møtte kritikk fra menneskerettighetsorganisasjoner, spesielt muligheten for fengsling av flyktninger i interneringssentre.

Etter to år med forsinkelser, medlemmene av det belgiske parlamentet tildeler de kommende dagene for å diskutere et ambisiøst prosjekt om innvandring og asyl loven, som ble vedtatt fire europeiske direktiver om innvandring fil. Det er forventet at lovgivningen introduserer en rekke tekniske endringer dypt i belgisk lov og reformer knyttet til prosessen for å søke om asyl og gjennomføringen av filer og gå tilbake til den opprinnelige hjemland og også muligheten for flyktninger fengsel. Søker politikere, som offisielle og frivillige organisasjoner, i løpet av de neste ti dagene, for å dissekere og analysere om lag 400 sider for innføringen av nye beslutninger for regjeringen, og for å unngå seieren av sikkerhets tilnærming i håndteringen av flyktning filer for menneskerettighetsorganisasjoner.

"

Regjeringen har utarbeidet en liste over 11 av de objektive kriterier i tilfelle påfølgende utjevning, vil føre en student som tyr til fengsel

"

Regjeringen håper teksten er godkjent av Stortinget før den belgiske nasjonaldagen 21. juli strøm. I denne sammenheng, direktør for flyktning Support Center, Carolyn Ontran, sa at "det er betydelig fremgang i denne nye loven, sier hun. Vi ønsker velkommen utvidelse av mennesker som lider av mental eller fra en rekke sykdommer og lidelser av ofrene for vold, listen over borgere utsatt for risiko, i tillegg til vekt på lovgivning om behovet for å respektere det beste for barnet.

Men fire mål Strtha regjeringen, dvs. beskyttelse og forenkling av prosedyrer og bekjempe bedrageri og legge til rette for avkastning, hovedsakelig vekt på de to siste målene. Dermed, hvis regningen ble vedtatt i sin nåværende form vil det bli sendt til et stort antall asylsøkere til fengsler. " Ontran la til at "regjeringen har fokusert for mye på de utskeielser som har gjort noen form for avtale i utskeielser overvåking. Faren er at det blir al-Qaida forvaring, eller slå inn en systematisk arbeid, slik tilfellet er i Ungarn. Mens europeisk lovgivning er klart det understreker at saken er et unntak, en siste utvei. Utkastet til belgisk lov tilbyr ikke noe alternativ til arrest. "

UNHCR FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), har også bekreftet at internasjonal flyktningrett og charter på menneskerettighetene slår fast at "internering av asylsøkere bør normalt unngås eller som er brukt i den siste utvei, fordi han led de forårsaker." Ifølge Ontran "The forvaring be om en person venter på beskyttelse analyse vil gjøre de belgiske offentlige myndigheter til å komme tilbake så snart som mulig til sitt land når det gjelder avslag på søknaden."

Hun bemerket at "det ville bety at feilen i analysen av funnet vil bli sent. Det vil være den kandidaten hadde blitt deportert og muligens arrestert eller drept i sitt eget land, så det er nødvendig å arbeide for å unngå vedtakelsen av denne loven også understreker alle menneskerettighetsorganisasjoner støttet av noen statlige institusjoner. "

les også

Regjeringen har utarbeidet en liste over 11 av de objektive kriterier i tilfelle påfølgende utjevning, vil føre en student som tyr til fengsel. Blant disse kriteriene: gi falske identitetspapirer og skriv forespørselen for sent å skjule det faktum at kandidaten registrere sine fingeravtrykk i et annet land. Hun trakk Vanessa Sainn, fra UNHCR at "Hva er bekymringsfullt er at disse vage standarder. Derfor kan alle kandidatene for asyl gjelder for dem. " Og allerede FNs byrå annonsert, noe som vil koste kontroll, vil det ikke gi sin mening om den nye lovgivningen i det angitte ordet av regjeringen for å begrense perioden bevilget til prosjektet.

Mens de diskuterer den juridiske teksten ble lansert i innenrikssaker komiteen i Representantenes hus, den mest fremtredende av mange varamedlemmer ignorerer den oppfatning av menneskerettighetsorganisasjoner. Som fikk Stortinget til å be om uttalelse fra en gruppe av offisielle og ikke-statlige organisasjoner som arbeider innen menneskerettigheter, samt det sivile samfunn, uavhengige eksperter og UNHCR. Imidlertid gjorde mange organisasjoner og foreninger ikke avgi sin rapport til Representantenes hus, fordi høringen kom et par dager etter at tekstvisning. Selv offentlige institusjoner, som Senter for likestilling og Senter for Innvandring, uttrykte Fed sin avvisning å oppsummere sine ideer på 10 minutter gitt til dem av parlamentarikere, mens ikke sett teksten i lovgivningen bare noen få dager siden. Så det oppfordret alle organisasjoner og foreninger for mer tid til å analysere loven i dybden av spesialister.

"

Brussel nektet noe ønske for det største antallet kandidater sende asyl bak murene

"

Statsrådet, som var i stand til å se lovforslaget seks uker siden, ble det ansett at "det er ikke mulig på dette stadiet å måle om et sett med endringer gitt av prosjektet vil ha en innvirkning på ny vurdering av avvisningen av retten til asylsøknader", som er hva er det underforstått at prosjektet har mange problematiske elementer lovlig.

For hans del, nektet statsminister ansvarlig for Office of asylsaker, Theo Franken, noe ønske i det største antallet kandidater sende asyl bak murene.

Den talskvinne for kontoret, Catherine Jansson: "Det er sant at regningen under vurdering fokuserer tungt på plikten til samarbeid mellom kandidat og konsekvensene av ikke å gjøre det, men det er viktig å være asylsøker kjent med sine plikter i samarbeid å avsløre sin identitet, nasjonalitet og metoden for å reise og detaljer forespørsel ty til rette for gjennomføringen av offentlig prosess og unngå tvil. Det krever beskyttelse av Belgia, det må være sannferdig om sin identitet. "

Kommentarer
* E-postadressen vil ikke bli publisert på hjemmesiden.