Flyktninger protesterer foran den tyske ambassaden i Aten, krevende gjenforeningen av sine familier


04 Aug
04Aug

Flyktninger protesterer foran den tyske ambassaden i Aten, krevende gjenforeningen av sine familier

Protestert flyktninger strandet i Hellas foran den tyske ambassaden i Athen mot utsettelsen ble ikke gjenforent med sine familier som er i Tyskland. Mediene avslørte en gresk avtale mellom Athen og Berlin om reduksjon av tilfeller av familiegjenforening.

Dusinvis av flyktninger, for det meste kvinner og barn, syrerne tok del i en sit-in i front av den tyske ambassaden i den greske hovedstaden Aten onsdag morgen (03 August / august) mot det de så som Berlin nektet å tillate dem å bli med sine familier i Tyskland. Løfting av demonstrantene som kom i antall til ca 150 personer kom fra flere leire i Hellas, de fleste av dem Surroion, inkludert irakere og afghanere, kurdere, bannere som er gjennomført på engelsk slagord som sier "retten til familieforenings er ikke en forbrytelse" og "ikke å vente" og "Jeg vil ha min familie."

AFP sitert Shaker Khalil, en av arrangørene av sit-in "Tyskland ønsker å hindre eller forsinke gjenforening og la våre familier delt."

"I dette øyeblikket, er det akseptert bare 70 søknader per måned, mens vi trenger tre ganger at figur."

Mens Reuters siterte en engel Rakhmon, den syriske flyktninger, sa at "Mitt budskap venter nok er nok og nok lidelse" i. Rakhmon og bor sammen med sine tre døtre i en leir i Hellas, mens hennes mann og hennes sønn som bor i Berlin. Hun la til: "Jeg føler meg elendig," sa hun at hun ikke hadde sett sin sønn for to år siden. Rakhmon sa hun og hennes datter gjort en forespørsel for å gjenforenes med familien sin i fjor, men de greske myndighetene ikke gir et klart svar.

Gresk politi nektet å tillate fire representanter for demonstrantene over en liste med krav til de ansatte på ambassaden levert sa at det er knyttet til tilfeller av akutt flyktningpasienter eller mindreårige.

Stilltiende avtale mellom Tyskland og Hellas

Den offisielle brev lekket utgitt av den greske avisen i mai / mai i fjor viste en stilltiende forståelse mellom de tyske og greske innvandring tjenestemenn for å begrense godkjenninger for tilfeller av familiegjenforening blant flyktninger. Han skrev gresk minister for innvandring Yanis Mozalas i brev adressert til den tyske innenriksminister Thomas de Maizière 4. mai / juni og innhentet av avisen "Afimareda Tun Sentakton" gresk som "vil avta konverteringen til Tyskland under prosessen med familiegjenforening som vi ble enige om."

Men Mozalas senere forklart at forsinkelsen ble forårsaket av "tekniske problemer", sa han i sitt brev til Berlin og Athen kompatibilitet Al "felles linje", slik at det ikke er å klandre Athen i tilfeller av forsinke gjenforening.

Det er i Hellas for mer enn et år ca 60 tusen av flyktninger og innvandrere, hovedsakelig fra Syria, Afghanistan og Irak. De ble strandet etter nedleggelsen av grensene på Balkan, som stoppet arbeidet for mange av dem å fortsette sin reise til Sentral-og Vest-Europa.

Og kom i Hellas i år, nesten 11 000 flyktninger og innvandrere fra Tyrkia, en stor nedgang fra nummeret som kom i fjor, 173 000 og nesten en million kom i 2015. Ifølge FNs data fleste har kommet i år var kvinner og barn.

Kommentarer
* E-postadressen vil ikke bli publisert på hjemmesiden.