Flaggen til nasizme ble hengte opp på råshussplassen i Flisa


28 Sep
28Sep

Flaggen til nasizme ble hengte opp på råshussplassen i Flisa


 Natt til søndag  hengte noen opp et nazi-flagg på rådhusplassen i Flisa. Kort tid etter hendelsen, kommuniserte varaordfører Kristian Botten til Glåmdalen avis, at dette ville bli slått hardt ned på, og det har nå skjedd.

I løpet av natta har noen hengt opp et nazi-flagg på rådhusplassen i Flisa.

Karl Martin Husebæk var på vei til Trysil da han oppdaget det søndag morgen.

– Dette var langt over ufint å våkne til. Nakkehårene sto rett ut, det var ordentlig ekkelt. Jeg holdte på å kjøre rett over rundkjøringa da jeg la merke til det, sier Husebæk.

Varslet kommunen

Det første Husebæk gjorde da han oppdaget flagget, var å ringe kommunen.

– Hadde jeg hatt bedre tid, skulle jeg ha revet ned flagget selv. Men jeg fikk beskjed om at flagget skulle fjernes med en gang, så jeg regner med at flagget er borte nå, sier Husebæk.

– I min verden har ikke flagget noe med ytringsfrihet å gjøre. Det gjør bare vondt i sjela. Heldigvis var jeg tidlig oppe, så forhåpentligvis var det ikke noen andre som la merke til det. Dette er ikke noe vi vil ha på Flisa og Solør, legger Husebæk til.

Blir ikke særlig stolt

Varaordføreren sier hans tanker søndag morgen går til flyktningene i kommunen.

– Jeg tenker spesielt på dem. De flykter til et trygt sted fra krig og elendighet, så blir de møtt til dette. Det synes jeg er kjedelig, og jeg blir ikke særlig stolt. Dette vil vi absolutt slå hardt ned på, sier Botten Pedersen.

Kilde: Glåm dalen avis

Kommentarer
* E-postadressen vil ikke bli publisert på hjemmesiden.