en syrer begå selvmord i asylleir


12 Oct
12Oct

den 10 oktober en flyktning fra syria forsøkt å begå selvmord i det greske asylleir i chios 

han  opplevde vanskeligheter i asylleiren og etter lang tid har han bestemt seg for å begå selvmord årsaken til det er at han ble dårlig behandlet av det greske myndigheter ifølge den greske avisen "chios " offeret er syrer og har vært i chios siden 2016 og han er 26 år 

                                                 advarsel mot sterke bilder under i videoe 

     «Folk tenner på seg selv, drukner og kutter i pulsårer»Hellas' migrasjonsminister Yiannis Mouzalas har nylig sagt at situasjonen på den greske øya har nådd bristepunktet.

Samtidig rapporterer hjelpeorganisasjoner på stedet om kritiske forhold der flesteparten av flyktningene ikke har tilgang til psykisk helsehjelp.

Stein Syrstad jobber som frivillig på Chios for organisasjonen Dråpen i havet. Han sier at det ikke er noen tvil om at flyktningene på øya sliter psykisk og at det er flere som begår selvmord, eller forsøker å begå selvmord.

Hver dag møter jeg på folk som er veldig nedstemt. Selvmord og selvmordsforsøk skjer som oftest tidlig på morningen, når vi ikke er på jobb, forteller han.

Han presiserer at det ikke er noe som skjer hver dag, men det har vært minst to tilfeller der folk har helt bensin over seg selv og satt fyr på seg selv.

– Noen forsøker også å drukne, kutte over en pulsåre, andre har også prøvd å hoppe fra en borg som er like i nærheten. Det er veldig trist, sier Syrstad


MSF: «selvmord har økt etter flyktningavtalen»

Syv av ti (71 prosent) av respondentene oppgir at de har hatt psykiske helseplager etter å ha ankommet øya. Blant dem får kun 29 prosent fått medisinsk hjelp, ifølge undersøkelsen.

Leger uten grenser har jobbet med flyktningers psykiske helse på flere greske øyer.  Louise Roland-Gosselin i organisasjonen sier at de har sett en tydelig økning i selvmord og selvmordsforsøk etter at Tyrkia og EU inngikk flyktningavtalen i fjor.

UNHCR anslår at det bor omtrent 3782 flyktninger på Chios, blant dem er 42 prosent fra Syria, 12 prosent fra Irak og 9 prosent fra Afghanistan. De øvrige er fra Iran, Palestina, Pakistan og Jemen.

Kommentarer
* E-postadressen vil ikke bli publisert på hjemmesiden.