AUF-leder ble drapstruet på nett: en 42 år gammel møte på tingretten idag for kommentarfeltet på Facebook


03 Oct
03Oct

En mann i slutten av 40-årene må i dag møte i Lofoten tingrett. Årsaken er blant annet at han i et kommentarfelt på Facebook skrev at AUF-leder Mani Hussaini burde henrettes.Det var i fjor at mannen uttrykte sin misnøye med AUF-leder Mani Hussaini fra Jessheim. På facebookgruppa «Fedrelandet viktigst» skrev han flere nedsettende karakteristikker av Hussaini, og blant annet mente han at «Han bør tas til Akershus festning og avrettes som man gjør med landssvikere»

Politiadvokat Malin Albertine Kristensen hos politiet i Nordland sier at de trenger tips.

– Sånne saker oppdages som regel gjennom at interesseorganisasjoner inngir anmeldelse, og når politiet mottar disse følges de opp og etterforskes på ordinær måte, men det er klart at det er vanskelig å oppdage alle ytringene på nette, så vi er avhengig av at andre melder ifra, sier hun til NRK Nordland.


AUF-leder Mani Hussaini mottar hundrevis av hatmeldinger i året, og er glad for at de groveste havner i retten:

Jeg er en forkjemper for ytringsfrihet, men det er også en lovmessig grense for hva du kan si. Når du truer andre mennesker på livet er det ulovlig, og det er derfor denne saken har havnet i retten, sier han.

Jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal la meg skremme, og at det ikke skal hindre meg i å ytre min demokratiske rett og si hva jeg mener. Det vi trenger, er flere engasjerte mennesker i politikken, og derfor må vi ta på alvor når folk driver med hatprat, sier han. Man blir ikke en annen person selv om man er på sosiale medier, man er fortsatt seg selv og bør tenke på hva man skriver sier Hussaini.

KILDE: NRK

Journalist: FOUAD HILAL    

Kommentarer
* E-postadressen vil ikke bli publisert på hjemmesiden.