anti innvandrere skip på vei for å stoppe flyktningbåter i Middelhavet stoppet i Suezkanalen


25 Jul
25Jul

anti innvandrere skip   på vei for å stoppe flyktningbåter i Middelhavet stoppet i Suezkanalen

C-Star har stått like utenfor en halvøy i Suez-golfen siden søndag

Et skip som er chartret av aktivister for å hindre redning av flyktninger i Middelhavet, har angivelig blitt "arrestert" i Suezkanalen etter at kapteinen ikke klarte å produsere en tilfredsstillende mannskaps liste.


Defend Europa-skipet satte seil fra den øst afrikanske nasjonen i Djibouti, hvor den ble chartret forrige uke.


Kalt C-Star, det var overveiende finansiert med donasjoner på en crowdfunding nettsted.


Mannskapet hadde tenkt å seile skipet gjennom Egyptens Suezkanal før de dro til den italienske byen Cantania, hvor mange redningsbåter drives av veldedige organisasjoner og ikke-statlige organisasjoner (NGOer).

Mange av dem setter deretter seil fra byen for å redde innvandrere som kapser i Middelhavet.


Over 85.000 flyktninger og innvandrere, hovedsakelig fra Afrika sør for Sahara, er blitt trukket fra sjøen mens de forsøker å gjøre det farlige krysset.


I år har minst 2.000 druknet, etter å ha betalt smuglere og satt seil i nådige båter som ikke passer til Middelhavets hakkede farvann.


Suez Canal Authority fortalte kampanjegruppen Hope Not Hate at skipet ble "arrestert" av egyptiske sikkerhetstjenester og flåten på grunn av "mangelen på dokumentasjon og papirer"

Skipets AIS-signal, som er en del av et internasjonalt marint system som hjelper skipene, unngår kollisjoner, har angivelig vist at skipet stoppet like utenfor en halvøy i bunnen av Suez-golfen siden søndag.


Ifølge sporingsinformasjonen skulle den nå Port Suez innen 17. juli.


Det er for tiden uklart hvor mannskapet følger skipets anfall fordi gruppens sosiale medier er fortsatt aktive.


De skryter av at de er på vei for å plukke opp ledelsen av bevegelsen, blant annet kanadisk alt-rett YouTube-stjernen Lauren Southern, som i dag er i Cantania, gjør intervjuer med internasjonale medier.

Gruppen har lovet å "bistå" den libyske kystvakten ved å skyve tilbake flyktningbåtene når de forlater landets kyster og si at de vil "overvåke" handlinger fra frivillige organisasjoner som Redd Barna som opererer i regionen.


De hevder at disse veldedige organisasjonene tilrettelegger for "menneskehandel" i Europa.

Men frykten har blitt reist om mannskapets intensjoner etter at Daniel Fiß, leder av den tyske grenen av bevegelsen bak Defend Europe, fortalte et tysk nyhetsnettsted at de hadde tatt vaktene til å "handle" mot potensielt væpnede menneskehandlere og beskytte De seks mannskapet.Kommentarer
* E-postadressen vil ikke bli publisert på hjemmesiden.