Amnesty Internasjonal har anklaget EU for ikke å se bort livene til innvandrere


20 Jul
20Jul

Amnesty Internasjonal har anklaget EU for ikke å se bort livene til innvandrere

amnesty

Amnesty Internasjonal sterkt kritisert EUs politikk overfor innvandrere og beskrev det som "hensynsløs", og som prioriterer å hindre migranter fra å forlate libyske kysten, i stedet for å styrke redningsoperasjoner i Middelhavet.

Amnesty Internasjonal kritiserer torsdag (6 juli), EUs politikk overfor innvandrere som søker å hindre avgang av trekkfugl båter i stedet for den libyske-shore redning, og beskrevet unionens politikk Palmthorh.

Amnesty Internasjonal denne advarselen kommer, mens Italia oppfordret EU-landene til å dele byrden mer om flyktninger og truet med å utvise skip som drives av frivillige organisasjoner og bærer migranter reddet fra sine havner.

Ifølge menneskerettighetsorganisasjonen, gjorde EU ikke endrer sin gang, og EU har skiftet fokus fra redningsoperasjoner, som ble betraktet som en magnet for arbeidsinnvandrere, for å hindre migranter fra å forlate libyske kysten for å styrke tilstedeværelsen av Kystvakten i landet. Organisasjonen la til: "Denne europeiske strategien uvøren ikke bare unnlater å oppnå ønsket resultat for å stoppe avgang (innvandrere) og hindre ytterligere tap av liv, men i virkeligheten eksponering av flyktninger og migranter til større risiko i havet når mottatt og sendt tilbake til Libya, der de møter forhold forferdelige fengsling, tortur og voldtekt. "

Amnesty Internasjonal sier at opplæringen finansiert av EU for den libyske kystvakten blir nå uten skikkelig ansvarlighet rammeverk eller et system for å overvåke atferd og ytelse.

Rapporten viser at dødeligheten mens krysset Middelhavet innvandrere økte fra 0,89 prosent i andre halvår 2015 til 2,7 prosent i 2017. I 2015 kom han i Italia ca 153 800 mennesker over hele risikabelt veien. Figuren steg til 181400 mennesker i 2016. Så langt i 2017, kjempet en 73 400 person cab reise, en økning på 14% sammenlignet med samme periode i 2016.

Sier John Dalholen, direktør for Amnesty Internasjonal i Europa. "Hvis andre halvår i år fortsatte som det var situasjonen i første halvår uten øyeblikkelig handling, er det ventet å bli i 2017 det blodigste året for de dødeligste veiene i verden." Han la til: "EU må revurdere sitt samarbeid med den libyske kystvakten som lider av en alvorlig mangel, og utplassering av flere skip sårt trengte."

Kommentarer
* E-postadressen vil ikke bli publisert på hjemmesiden.