Abid raja (v) melding til somaliske foreldre


12 Nov
12Nov

Rajas melding til somaliske foreldre: – Velkommen skal du være til Norge, men du kan ikke nekte barna dine de. frihetene vi tar for gitt i dette landet. Venstre-politiker Abid Raja sier det er et grovt overgrep mot barna og et menneskerettighetsbrudd at de sendes til koranskoler der det utøves psykisk og fysisk vold.


Stortingsrepresentant Abid Raja (V) forteller at han fikk vondt i magen av å lese NRKs reportasje om somaliske foreldre som sender barna sine til koranskoler i opprinnelseslandet, der de utsettes for vold og overgrep.

– Slik nedverdigende behandling hører til så langt tilbake i tiden at man blir sjokkert over å høre at det faktisk skjer. Det er grufullt at det finnes folk i dette landet som sender barna sine til slike tilstander, sier Raja.

– Å miste foreldreretten er noe som selvsagt må skje i saker som dette, men vi må også iverksette andre tiltak. Vi må sørge for at barna ikke kommer dit i utgangspunktet, og har de havnet der, må vi gjøre alt vi kan for å få dem tilbake

Venstre-politikeren tror mange foreldre har et «vrangsyn» på hvordan det er å vokse opp i Norge.

– De ønsker å være her, men vil samtidig ikke ha noe med norske verdier å gjøre. Å leve i Norge innebærer også å bli påvirket av og søke mot likestilling og frihet. Barn som vokser opp her kommer til å forelske seg, få kjærester og feste, og de kommer ofte til å velge annerledes enn foreldrene, sier han.

– Mange foreldre blir skremt av utviklingen de ser hos sine egne barn fordi de ikke ønsker at deres barn skal nyte de frihetene som vi tar for gitt her i Norge. For å forebygge mot dette sender de barna tilbake til opprinnelseslandet for å bli «restartet».

Raja mener det er behov for politiske tiltak, men oppfordrer også det somaliske miljøet til å ta ansvar.

– Foreldre må selv våkne og ta tak i ukulturen. Så må vi politikere gjøre alt vi kan for at praksisen ikke skal fortsette. Jeg imøteser de tiltakene regjeringen kommer til å fremme etter dagens møte, så skal vi på Stortinget være lydhøre overfor det og se hvor langt vi kan strekke oss for å stanse praksisen.

Kilde :  nrk

Journalist : Katharine kiss 

Kommentarer
* E-postadressen vil ikke bli publisert på hjemmesiden.