13 personer som er døde ble funnet i en gummibåt full av innvandrere utenfor Libya


25 Jul
25Jul

13 lik ble funnet i en gummibåt full av innvandrere utenfor Libya

Ny tragedie led av innvandrere, ble funnet mer enn 160 mennesker om bord i en båt utenfor den libyske kysten, og blant dem 13 mennesker døde, inkludert gravide kvinner og mødre. EU utvidet prosessen med "Sofia" Navy å håndtere smuglerne.

"Pro Oktefa Open Arms Group sa:" Det ble funnet på tirsdag (25 juli 2017) på de 13 organer i en gummibåt utenfor den libyske kysten. Ifølge den spanske ikke-statlig organisasjon, som er involvert i redningsaksjoner i Middelhavet, i en tweet på Twitter "Vi fant totalt 13 kropper. De bar navnene på personene, og de var mødre og fedre og venner."

Organisasjonen la til: "Vi har funnet 167 mennesker om bord i en båt i sjøen," bemerker at "mange av de gravide kvinner og mødre" var blant ofrene og deres pårørende var om bord i båten.

Konsernets grunnlegger Oscar Campus på Twitter skrev: "flere gravide kvinner og mødre var blant de døde." Ifølge Agence France-Presse (AFP), sa leger tirsdag de hadde funnet 13 kropper av innvandrere, herunder likene av gravide kvinner, var om bord i en gummibåt full av innvandrere utenfor den libyske kysten mens du prøver å redde dem.

Kystvakten bekreftet antall døde italienerne og sa at dårlig vær på sjøen er sannsynlig å hindre smuglere fra å sende båter fulle av mennesker til vannet i Middelhavet. En talskvinne for den italienske kystvakten sa ca 260 migranter reddet fra forskjellige båter på tirsdag. Det var redde rundt 600 mennesker sør for Middelhavet i går.

Utvidelse av Sofia prosessen fram til slutten av 2018

For sin del, medlemmer av EU tirsdag forlenget til utgangen av 2018 Sofia marineoperasjon lansert i 2015 for å ta smuglerne i Middelhavet, som EU, sier rådet i en pressemelding. Han uttrykte enkelte medlemsstater, inkludert Italias forbehold om utfallet av Sofia prosessen i sammenheng med den pågående tilstrømningen av innvandrere til sine bredder, hvis antall har nådd mer enn 93 tusen innvandrere siden januar.

Siden lanseringen i 2015 Sofia i ferd med å "arrestere eller utlevere de italienske myndighetene 110 smuglere" har bidratt, i henhold til EU-rådet, som la det "bidratt til å stoppe bruken av 470 forbindelsen" i redningen av 40 tusen mennesker i sjøen.

Sofia prosessen er også involvert i trening av libyske kystvakten og marinen libyske og bidra til anvendelsen av embargo pålagt av FN våpen utenfor kysten av Libya

kilde :AFP, Reuters

Kommentarer
* E-postadressen vil ikke bli publisert på hjemmesiden.